Ga naar @ flume.de

U verlaat nu de website. U wordt nu direct naar de Flume webshop in Duitsland (www.flume.de) geleid, om online verder te winkelen.

Friederichs

Friederichs. Onze Geschiedenis

Friederichs bestaat sinds 1897. De wortels van het bedrijf liggen in de binnenstad van Amsterdam. Daar is men gestart met een zaak die toen werd omschreven als 'Grossiers in Horlogemakersfournituren en Gereedschappen'. Vanaf begin 1900 komt Johan Friederichs in dienst die de zaak al snel overneemt.

In de jaren '30 beginnen veel horlogerie-zaken een optiek-gedeelte en daarom Johan besluit om voortaan ook artikelen voor de optiekbranche in het assortiment op te nemen. Na WO II zet de volgende generatie de naam Friederichs voort en breidt de zaak verder uit.

In de jaren '50 is dit duidelijk te zien met de opkomst van contactlenzen.

Vanaf de jaren '60 staat inmiddels de derde generatie Friederichs in de startblokken. De drie zoons van Henk Friederichs; Hans, Henk jr. en Michiel komen het bedrijf versterken. In 1972 wordt besloten om de drukke binnenstad van Amsterdam te verlaten en te verhuizen naar Heemstede. Hier wordt in 1993 een joint venture aangegaan met Luxottica, 's werelds grootste producent van brilmonturen.

Met Rutger Friederichs staat inmiddels de vierde generatie aan het roer.

Wij zijn er trots op dat het familiebedrijf na al die jaren nog steeds een begrip is in zowel de Nederlandse juweliersbranche als de optiekmarkt. Net als Friederichs, hebben ook veel klanten - vaak eveneens familiebedrijven - een lange historie. Hierdoor is dikwijls sprake van een lange klantrelatie, die aan beide kanten van generatie op generatie overgaat.

Friederichs Horlogerie by Flume

Friederichs bestaat van oudsher uit de afdeling Horlogerie en de afdeling Optiek. Vanaf 1 januari 2016 gaat Friederichs Horlogerie samen verder met Flume. Rudolf Flume Technik GmbH bestaat sinds 1887 en is een van de grootste Duitse leveranciers van horlogeonderdelen en uurwerken, goud en zilver fournituren, gereedschappen, machines en horlogebanden.Friederichs Building